Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Afgelopen zomer leek het er heel even op dat COVID-19 ons land had verlaten, maar niets is minder waar helaas. Omdat de besmettingen de laatste tijd weer stijgen, zijn de maatregelen extra aangescherpt. Lees hier welke invloed de maatregelen hebben op jouw dagje weg.

Uiteraard gelden de basisregels nog steeds, zoals 1,5 meter afstand houden, handen wassen en het thuisblijven bij klachten. Hieronder op een rijtje waar je rekening mee moet houden voor een bezoek aan één van onze uitjes. We adviseren je om sowieso voor bezoek altijd de regels van jouw desbetreffende uitje te raadplegen. Zo zorgen we er samen voor dat we er veilig op uit kunnen!

Reserveren is verplicht

Voor een bezoek aan een dieren- of pretpark moet gereserveerd worden. Hierbij kies je een tijdslot en het aantal personen, zodat het park rekening kan houden met het aantal mensen dat op dat moment in het park rondloopt.

Regels voor binnen én buiten

Een gezelschap bestaat uit max. 4 personen. Kinderen t/m 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Regels voor binnen

In binnenruimtes waar men vooral op één plek is, geldt een max. van 30 mensen, inclusief kinderen. Iedereen krijgt een vaste zitplaats en er wordt 1,5 meter afstand gehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor theaters en de bioscoop.

In binnenruimtes met doorstroom, zoals in winkels en musea, geldt geen maximum. Wel worden er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt. Denk aan deurbeleid, het werken met een tijdvak en het dragen van een mondkapje.

Dringend advies tot dragen van mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is vooralsnog geen verplichting, maar wordt wel dringend aangeraden in openbare ruimtes. Een aantal dieren- en pretparken heeft aangegeven zich ook te willen houden aan het mondkapjesadvies en adviseren hun bezoekers om tijdens het wachten of in de binnenruimtes een mondkapje te dragen.